vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Vertrouwen onder kleine Amerikaanse ondernemers licht verbeterd
Beeld: ABM Financial News

Vertrouwen onder kleine Amerikaanse ondernemers licht verbeterd

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder kleine Amerikaanse ondernemers is in september licht verbeterd, maar de index bleef opnieuw onder het lange termijn gemiddelde. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business (NFIB).

De vertrouwensindex verbeterde van 91,2 in augustus naar 91,5 afgelopen maand. In juli kwam de index uit op 93,7. 

Daarbij noteert het vertrouwen al 33 maanden onder het vijftigjarige gemiddelde van 98.

De zogeheten onzekerheidsindex steeg met 11 punten naar 103, de hoogste stand ooit, zei de NFIB.

"Eigenaren van kleine bedrijven voelen zich onzekerder dan ooit", zei Bill Dunkelberg van de NFIB. "Door de onzekerheid aarzelen kleine ondernemers om te investeren in kapitaaluitgaven en voorraden, vooral omdat inflatie en financieringskosten hun bedrijfsresultaat onder druk blijven zetten", zei de econoom. 

Hoewel er enige hoop gloort voor het feestdagenseizoen, vragen veel kleine ondernemers zich af of de toekomstige bedrijfsomstandigheden zullen verbeteren, aldus Dunkelberg.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!