vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Valuta: dollar neemt iets gas terug
Beeld: ABM Financial News

Valuta: dollar neemt iets gas terug

(ABM FN-Dow Jones) De dollar stond dinsdagochtend licht onder druk ten opzichte van de euro, nadat de greenback de afgelopen handelsdagen flink steeg in reactie op het sterke Amerikaanse banenrapport.

De markt heeft het vooruitzicht van nog een renteverlaging met 50 basispunten door de Federal Reserve na de banencijfers uitgesloten, terwijl de kans dat er geen renteverlaging komt in november is gestegen, volgens analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank.

Als de Amerikaanse inflatiecijfers van donderdag hoger uitkomen dan verwacht, zou de verwachting dat er in november geen nieuwe renteverlaging komt, verder kunnen toenemen, hetgeen de dollar en obligatierentes een impuls zou geven, volgens Ozkardeskaya.

De euro steeg vanochtend met 0,2 procent ten opzichte van de dollar en noteerde op 1,0992. Ondertussen noteerde de Amerikaanse munt ten opzichte van de Chinese yuan 0,5 procent hoger op 7,0531.

De markt rekende erop dat China dinsdag nieuwe stimuleringsmaatregelen zou aankondigen, maar een briefing van de National Development and Reform Commission stelde teleur.

"Sommige beleggers leken hoge verwachtingen te hebben van concrete stimuleringsmaatregelen voorafgaand aan de persconferentie van de NDRC, dus het gebrek aan details vandaag kan teleurstellend zijn", zeiden experts van Goldman Sachs.

Voor de valutamarkten is de macro-agenda dinsdag weinig spannend, maar de ondernemersvertrouwen van het Amerikaanse mkb kan wel interessant zijn, omdat "de subindex voor aanwervingsplannen een behoorlijke correlatie heeft met de banencijfers in de private sector", aldus ING. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!