vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Alumexx stelt uitbreiding uit
Beeld: Alumexx

Alumexx stelt uitbreiding uit

(ABM FN-Dow Jones) Alumexx stelt de uitbreiding van de productie- en expeditieruimte in de Zaanstreek uit. Dit meldde de leverancier van aluminium klimmaterialen maandagavond.

Recent heeft het college van de gemeente Zaanstad uitgangspunten geformuleerd voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Noordervaartdijk in Krommenie. Alumexx huurt hier meerdere locaties.

"Hierdoor bestaat het risico dat op termijn zowel de kortlopende als langlopende huurcontracten worden opgezegd. Op basis van deze nieuwe ontwikkelingen gaat Alumexx op zoek naar een locatie waar zowel de geplande uitbreiding als de huidige activiteiten op één locatie kunnen worden samengebracht. Dit zal bijdragen aan een meer efficiënt proces en voorkomt onnodige transportbewegingen", aldus het bedrijf.

De huidige productie- en expeditie capaciteit biedt volgens Alumexx nog voldoende mogelijkheden om aan de beoogde groei te voldoen. Het uitstellen van de verhuizing heeft geen invloed op de productiecapaciteit op middellange termijn, volgens het bedrijf.

"Op de huidige locatie is er voldoende stroom aanwezig om het hoogwaardige machinepark te kunnen laten functioneren. Op basis van de huidige bezetting zijn er nog afdoende mogelijkheden om de productiecapaciteit uit te breiden. Tevens heeft Alumexx de mogelijkheid veiliggesteld om tijdelijk productiecapaciteit te verplaatsen naar locaties van verbonden partijen."

CEO Jeroen van den Heuvel zei in een toelichting dat deze nieuwe ontwikkelingen Alumexx de meest efficiënte en zakelijke mogelijkheden voor de langere termijn bieden. 

"Daarnaast zijn de kostenbesparingen ook een positieve bijkomstigheid", aldus de topman.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!