vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Amsterdamse lege huls Iris Financial fuseert met Younited
Beeld: ABM Financial News

Amsterdamse lege huls Iris Financial fuseert met Younited

(ABM FN-Dow Jones) Iris Financial, dat genoteerd is aan het Amsterdamse Damrak, zal fuseren met Younited. Dit maakten de twee bedrijven maandagavond bekend.

Younited verstrekt consumentenkredieten en heeft meer dan 1,2 miljoen klanten. Iris is een zogeheten SPAC, een Special Purpose Acquisition Company, die zocht naar een overname van een bedrijf in de financiële dienstverlening in Europa.

Eind 2023 had Younited voor meer dan 6 miljard euro aan leningen gefinancierd. Er werken circa 520 mensen en het bedrijf is actief in vier landen: Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal.

Iris zal 150 tot 200 miljoen euro investeren in Younited in ruil voor nieuwe aandelen. Met deze kapitaalinjectie wil Younited investeren in zijn groei en eind 2025 winstgevend zijn.

Iris behoudt de notering in Amsterdam en vraagt er ook een aan in Parijs.

Het fusiebedrijf zal verder gaan onder de naam Younited Financial.

Mits goedkeuring wordt verleend door de toezichthouder, wordt de transactie richting het einde van dit jaar afgerond.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!