vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Rio Tinto wil Arcadium Lithium overnemen
Beeld: ABM Financial News

Rio Tinto wil Arcadium Lithium overnemen

(ABM FN-Dow Jones) Mijnbouwgigant Rio Tinto wil de in New York genoteerde lithiumproducent Arcadium Lithium overnemen. Dit bevestigden de twee bedrijven zondag.

Rio Tinto benaderde Arcadium. Er werden geen prijs of voorwaarden van een deal bekendgemaakt.

De toenadering door Rio Tinto is niet bindend en er is volgens beide partijen geen enkele zekerheid dat het tot een deal zal komen. De twee bedrijven meldden geen verder commentaar te geven totdat een update gepast is.

De toenadering van Rio Tinto is opnieuw een teken dat mijnbouwers meer blootstelling willen krijgen aan de snelgroeiende lithiummarkt voor de productie van elektrische auto's. 

Een succesvolle overname van Arcadium Lithium zou van Rio Tinto onmiddellijk één van 's werelds grootste lithiumproducenten maken.

Het aandeel Arcadium Lithium steeg vrijdag 10,0 procent tot 3,08 dollar, wat de marktkapitalisatie op 3,31 miljard dollar bracht. Het aandeel lijkt maandag 31 procent hoger te gaan openen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!