vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Goldman ziet volop redenen om Chinese aandelen te kopen
Beeld: ABM Financial News

Goldman ziet volop redenen om Chinese aandelen te kopen

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs ziet volop redenen om nu Chinese aandelen te kopen. Dit bleek maandag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank, de tien redenen opsomt.

"Als niet nu, wanneer dan wel?", vragen de analisten zich af. Beijing heeft zijn kaarten op tafel gelegd, met "het meest omvangrijke pakket aan maatregelen in de recente geschiedenis".

Daarbij is het volgens Goldman onverstandig om tegen de People's Bank of China in te gaan, nu die zo nadrukkelijk op de stimuleringsknop heeft gedrukt. "En dat betekent dat beleggers grotendeels krijgen wat ze wilden."

Volgens Goldman is "het dit keer anders", nu de steunmaatregelen wel positief verrassen. In de afgelopen jaren was vaak het omgekeerde het geval.

Ook in een aanhoudende 'bear market', of dalende markt, kan een aandelenrally krachtig zijn volgens de analisten. En er is volgens hen nog voldoende ruimte voor beleggers die vrezen de boot gemist te hebben.

Goldman zette een Overwogen advies op Chinese aandelen die in Hongkong genoteerd zijn. 

Maar tegelijk besloot de zakenbank ook om te 'switchen' van deze zogeheten H-aandelen naar aandelen die in Shanghai genoteerd zijn, de A-aandelen.

Goldman verhoogde daarbij het koersdoel voor de CSI300 naar 4.600 punten. Dat is ruim meer dan de 4.018 punten die momenteel op het bord staan.

De analisten merkten op dat Chinese small en mid cap-aandelen ondermaats hebben gepresteerd. Ook ziet Goldman goede kansen in Chinese verzekeraars. Daarvoor ging het advies naar Overwogen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!