vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Degroof Petercam verhoogt advies Alfen
Beeld: Alfen

Degroof Petercam verhoogt advies Alfen

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het advies voor Alfen verhoogd van Reduceren naar Houden, omdat veel teleurstelling is ingeprijsd met de koersdaling van meer dan 60 procent sinds de grote winstwaarschuwing in juni. Dat meldde de bank maandag in een rapport.  

Het koersdoel werd verlaagd van 19,00 naar 16,00 euro, terwijl de aandelenkoers inmiddels tot onder de 13 euro is weggezakt.

Beleggers verloren vertrouwen in de laadpalenfabrikant na de winstwaarschuwing van 26 juni, omdat die zo kort volgde op de kwartaalupdate van 20 mei, toen Alfen nog zijn oude outlook herhaalde, stelde analist Joren van Aken van Degroof Petercam.

Er blijven veel vraagtekens en het bedrijf is nog niet uit de problemen, aangezien het alleen een tijdelijke vrijstelling heeft gekregen voor een overschrijding van de bankconvenanten. Van Aken accepteert de stelling dat 2025 verbetering zal tonen, maar kan moeilijk inschatten hoe snel en hoe sterk dat herstel zal zijn.

Voor de aanstaande kwartaalcijfers zijn een definitieve vrijstelling van de convenanten en een update van de strategische doelen voor de middellange termijn de belangrijkste punten, denkt de analist. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!