vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
'Activistische belegger Starboard stapt in Pfizer'
Beeld: ABM Financial News

'Activistische belegger Starboard stapt in Pfizer'

(ABM FN-Dow Jones) De activistische belegger Starboard Value heeft voor 1 miljard dollar een belang genomen in farmaceut Pfizer en wil dat het bedrijf een andere koers gaat varen. Dat meldden The Wall Street Journal en Reuters zondag.

Starboard zou twee voormalige bestuurders van Pfizer hebben benaderd om zijn pogingen kracht bij te zetten, volgens bronnen van de Amerikaanse zakenkrant. Volgens Reuters zou het gaan om Ian Read en Frank D'Amelio, die voorheen CEO en CFO waren bij Pfizer.

Pfizer gaf geen commentaar aan de krant en het persbureau.

Het aandeel Pfizer daalde de afgelopen twaalf maanden met ongeveer 14 procent, terwijl de S&P500 index met 33 procent steeg. Het aandeel steeg sterk tijdens de coronapandemie, maar nu de vraag voor vaccins en andere medicijnen afneemt, is de koers weer aanzienlijk gedaald.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!