vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
PostNL krijgt meer tijd voor bezorging
Beeld: PostNL

PostNL krijgt meer tijd voor bezorging

(ABM FN-Dow Jones) PostNL mag in de toekomst langer doen over het bezorgen van een brief. Dit liet minister Dirk Beljaarts van Economische Zaken woensdag in een Kamerbrief weten.

Aan deze verruiming, die vermoedelijk vanaf begin 2026 zal gelden, zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet het postbedrijf 95 procent van de post op tijd bezorgen, blijven de regels gelden voor de tariefruimte voor de postzegelprijs en het maximumrendement, krijgt PostNL geen overheidssubsidie en blijft de bezorging vijf dagen in de week, namelijk van dinsdag tot en met zaterdag. 

Met de verruiming van de bezorgtijd wil het kabinet "de slechte kwaliteit van de Nederlandse postbezorging" aanpakken. PostNL, dat als privaat bedrijf hiervoor verantwoordelijk is, haalt al langere tijd de wettelijke normen niet, benadrukte de minister in zijn Kamerbrief.

"Een verlenging van de bezorgtijd van 24 uur naar 48 uur biedt ruimte voor een betere betrouwbaarheid", meent de minister.

Voor de langere termijn komt het ministerie van Economische Zaken in 2025 met een toekomstvisie op de postdienstverlening op basis van onderzoek door toezichthouder Autoriteit Consument & Markt.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!