vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Video: Amerikaanse aandelen blijven interessanter dan Europese
Beeld: ABM Financial News

Video: Amerikaanse aandelen blijven interessanter dan Europese

(ABM FN) Amerikaanse aandelen blijven interessanter dan Europese. Dit stelde beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News in Brussel.

Klik hier voor: Amerikaanse aandelen blijven interessanter dan Europese

Europa moet de groei aanwakkeren en dat betekent dat de ECB de rente in oktober hoogstwaarschijnlijk zal verlagen met 25 basispunten. En vervolgens zal de centrale bank volgens JPMorgan bij elke vergadering de rente verlagen met 25 basispunten.

Een probleem is volgens Juvyns dat Europeanen momenteel vooral sparen in plaats van consumeren. Een lage spaarrente kan consumenten wellicht aanmoedigen minder te sparen en meer uit te geven of te beleggen.

De zakenbank denkt verder dat de VS een betere groei zullen laten zien dan Europa. En dat zien we ook op de beurs terug, aldus Juvyns. "De Amerikaanse beurs doet het relatief beter." En die prestatie wordt ook steeds breder gedragen. |Het is niet meer alleen puur de techsector die het goed doet." Ook nutsbedrijven en financials doen het goed. "En dat stelt ons gerust. Het is niet een markt die draait op één bepaalde sector."

En daarom prefereert JPMorgan Amerikaanse aandelen boven Europese.

Om positiever te worden over Europese aandelen zijn meer beleidsmaatregelen en renteverlagingen nodig, volgens Juvyns. Maar ook het onlangs door Mario Draghi gepresenteerde rapport "is een goed voorbeeld".

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!