vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Tesla produceert en levert meer auto's
Beeld: ABM Financial News

Tesla produceert en levert meer auto's

(ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft in het derde kwartaal meer auto's afgeleverd dan in dezelfde periode vorig jaar, maar ook op kwartaalbasis was er een plus. Dit bleek woensdag uit cijfers die de fabrikant publiceerde.

Het bedrijf van CEO Elon Musk leverde in het afgelopen kwartaal 462.890 auto's af en er werden 469.796 exemplaren geproduceerd.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 462.000 leveringen. Toch was menig analist positiever gestemd en ventileerde dit ook naar de markt in de afgelopen dagen, waardoor beleggers wellicht rekening hielden met een grotere meevaller.

In het derde kwartaal van 2023 produceerde Tesla 430.488 voertuigen en werden er 435.059 exemplaren geleverd. En in het tweede kwartaal van dit jaar leverde Tesla 443.956 auto's af en werden er 410.831 exemplaren geproduceerd.

Tesla meldde verder dat in het derde kwartaal van dit jaar voor 6,9 Gwh aan energieopslagproducten werd ingezet. Dat is ruim minder dan 9,4 Gwh een kwartaal eerder.

Het aandeel Tesla noteerde woensdag bijna 4 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!