vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: herstel Nike niet eerder dan in 2026
Beeld: Nike

Beursblik: herstel Nike niet eerder dan in 2026

(ABM FN-Dow Jones) Het kan nog tot in de eerste helft van 2026 duren voordat er bij Nike sprake is van een herstel. Dit stelden analisten van Stifel woensdag. 

Dinsdagavond trok de fabrikant van sportartikelen en sneakers de outlook voor heel dit boekjaar in, nadat de omzet in het afgelopen kwartaal met dubbele cijfers daalde. Ook werd besloten om een beleggersdag uit te stellen, om de nieuwe CEO meer tijd te gunnen om een nieuw bedrijfsplan samen te stellen. 

"Op z'n vroegst in de eerste helft van 2026 zal er mogelijk weer een groei zijn die de huidige waardering van het bedrijf rechtvaardigt", aldus de analisten. 

Zij wezen daarbij op de zwakkere trends in de online verkopen van Nike, het uitdagende retailklimaat en een lager dan voorzien orderboek voor de lentecollectie. 

Stifel besloot dan ook om de omzetverwachtingen neerwaarts bij te stellen. 

Stifel ziet weinig reden om op dit moment positief te zijn over het aandeel. De analisten adviseren om te wachten totdat er een ommekeer zichtbaar is in de omzet. 

Het aandeel Nike daalde woensdag voorbeurs met bijna 8 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!