vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: verbetering gloort voor ArcelorMittal
Beeld: ArcelorMittal

Beursblik: verbetering gloort voor ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones)  Bank of America voorziet verbetering van de staalmarkt in het vierde kwartaal, maar vindt het nog te vroeg om positief te worden over het aandeel ArcelorMittal, omdat de vraag in Europa zwak blijft in alle segmenten. Dat bleek woensdag uit een analistenrapport.

De staalprijs bereikte met 550 euro per ton heetgewalst staalplaat (HRC) het laagste niveau in vier jaar tijd, door de zwakke vraag en hoge export vanuit China. De prijs zou in het vierde kwartaal weer moeten stijgen. Voor heel 2024 rekent Bank of America op een Europese staalprijs van 641 euro, wat 3 procent lager is dan eerder ingeschat.

Ook de lagere kosten van grondstoffen zouden moeten bijdragen aan margeherstel in de sector. Ondanks de lage waarderingen van de staalbedrijven blijven de analisten voorzichtig voor de Europese sectorgenoten, gezien het zwakke economische klimaat en de zwakke vraag.

Voor ArcelorMittal blijft het advies Neutraal, ondanks de gunstige waardering. Voor de Indiase divisie zijn de vooruitzichten gunstiger dan in Europa.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde woensdag 0,5 procent lager op 23,42 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!