vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Citi verlaagt koersdoelen ASMI en Besi
Beeld: ABM Financial News

Citi verlaagt koersdoelen ASMI en Besi

(ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft woensdag de koersdoelen voor ASMI en BE Semiconductor Industries verlaagd. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

Voor ASMI ging het koersdoel van 830 naar 750 euro en voor Besi van 137 naar 130 euro. Voor ASML bleef het koersdoel onveranderd op 1.150 euro.

Volgens Citi blijven ASML en ASMI koopwaardig, terwijl het een Neutraal advies heeft voor Besi.

De sector is de afgelopen maanden getroffen door slecht nieuws, zoals de waarschuwing van Intel dat het de investeringen verlaagt, een verzwakking van de geheugenmarkt, dreigende nieuwe exportsancties voor China en een steeds maar verslechterende automotivemarkt. 

"Het was een moeilijk derde kwartaal", aldus de analisten. En dat resulteerde in slechte koersprestaties.

Citi blijft het meeste vertrouwen houden in ASML, met de beste groeivooruitzichten voor 2025, terwijl het sentiment rond dit aandeel deze zomer een "flinke opdoffer" kreeg.

In aanloop naar de cijfers over het derde kwartaal op 16 oktober zette Citi ASML op de 'positive catalyst watch', ofwel de lijst met aandelen die bij de kwartaalcijfers positief kunnen verrassen.

Over ASMI zei Citi dat het aandeel het beter deed dan dat van sectorgenoten. "Maar we zien risico's voor de consensus voor 2025 met een omzetverwachting van 3,7 miljard euro, wat meer is dan de bandbreedte van 3,0 tot 3,6 miljard euro die ASMI zelf hanteert."

"Een matig cyclisch herstel en een gebrek aan beweging rond de adoptie van hybrid bonding aan Besi zonder aanjagers op korte termijn", oordeelden de bankanalisten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!