vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Valuta: beleggers op zoek naar veilige havens
Beeld: ABM Financial News

Valuta: beleggers op zoek naar veilige havens

(ABM FN-Dow Jones) De dollar steeg woensdag in waarde, nu beleggers naar veilige havens lijken te zoeken in het licht van de escalerende spanningen in het Midden-Oosten nadat Iran vannacht een aanval uitvoerde op Israël.

"De ontwikkelingen in de Verenigde Staten, waaronder een nieuw verkiezingsdebat en banencijfers, lijken te worden overschaduwd door geopolitiek", aldus analist Francesco Pesole van ING. "Geopolitieke ontwikkelingen zullen nog wel even op de voorgrond blijven."

Vanmiddag kijken beleggers uit naar de laatste banencijfers van ADP, maar die hebben weinig voorspellende waarde voor het officiële banenrapport van vrijdag, aldus de analist van ING.

"De escalatie in het Midden-Oosten drukt op de valutamarkten vandaag, nu beleggers eindelijk op de gebeurtenissen lijken te reageren", aldus analisten van UniCredit Research. Macrocijfers zullen volgens hen deze week geen grote impact gaan hebben.

Ook strateeg Michael Brown van Pepperstone ziet dat geopolitieke ontwikkelingen voor een vlucht naar veilige havens hebben gezorgd op de valutamarkten.

Het muntpaar euro/dollar koerste woensdagochtend rond een niveau van 1,1069.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!