vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Flink verdeeld beeld in Azië
Beeld: ABM Financial News

Flink verdeeld beeld in Azië

(ABM FN-Dow Jones) De beurzen in Azië laten woensdag een flink verdeeld beeld zien.

De beurzen op het vasteland van China zijn de hele week gesloten, maar de beurs in Hong Kong had er zin in en steeg maar liefst 6 procent naar het hoogste niveau in twaalf maanden. De Nikkei daarentegen moest bijna 2 procent terrein prijsgeven. De overige markten bleven dicht bij huis.

De Hang Seng-index profiteerde na gisteren gesloten te zijn geweest vanwege een feestdag van de aangekondigde stimuleringspakketten van de Chinese overheid, wat wijst op verder optimisme over het beleid vanuit Beijing. Met name vastgoed en de techgiganten kenden een prima handelssessie.

In Japan werd de stemming wat gedrukt door de nieuw benoemde minister van Economie Ryosei Akazawa. "Onze topprioriteit is ervoor te zorgen dat Japan volledig uit de deflatie komt", zei Akazawa tegen verslaggevers, eraan toevoegend dat dit enige tijd zal duren. 

Ook bleek woensdag dat het vertrouwen onder Japanse consumenten in september iets is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 36,7 naar 36,9. Alle deelindexen stegen, met uitzondering van die voor algemeen levensonderhoud. 

Er is natuurlijk ook veel aandacht voor de ontwikkelingen in het Midden-Oosten. De olieprijzen liepen vanochtend verder op en een vat Brent olie werd bijna 2 procent duurder op 74,87 dollar.

De directe betrokkenheid van Iran, een lid van de OPEC, zorgt voor meer vrees voor verstoringen van de olieaanvoer. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu beloofde dat Iran de rekening zal betalen voor zijn raketaanval op Israël gisteren, terwijl Teheran zei dat elke vergelding zal worden beantwoord met "enorme vernietiging", waardoor de vrees in de markt voor een bredere oorlog toeneemt.

De rentes bleven vanochtend dicht bij huis en de euro/dollar daalde naar 1,1056.

De Europese beurzen lijken een voorzichtige positieve opening tegemoet te gaan.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!