vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Berenberg verlaagt koersdoelen ASML en ASMI
Beeld: ABM Financial News

Berenberg verlaagt koersdoelen ASML en ASMI

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft de koersdoelen voor ASML en ASMI verlaagd, maar handhaafde wel het koopadvies op beide aandelen. Dit bleek woensdag uit een sectorrapport van de zakenbank.

Het koersdoel voor ASML ging van 1.100 naar 945 euro en dat voor ASMI van 840 naar 790 euro.

Analist Tammy Qiu wees op een combinatie van minder investeringen door Intel en lagere uitgaven in China, waardoor zij verwacht dat er in 2025 minder wordt geïnvesteerd in de sector dan aanvankelijk voorzien. Berenberg rekende voorheen op 7 procent hogere investeringen in China, maar de bank gaat inmiddels uit van een daling van 10 procent. Volgens Qiu heeft het Chinese SMIC de extra investeringen die het deed uit angst voor nieuwe Amerikaanse sancties inmiddels wel gedaan.

Waar Qiu eerder mikte op een stijging van de investeringen in 2025 in de halfgeleidersector met 12 procent, rekent zij nu nog maar op een groei van 4 procent. En de investeringen in wafer fab equipment zullen geen 13 maar 7 procent bedragen, voorziet Berenberg. 

Vanwege deze zwakkere vooruitzichten, verlaagde Qiu haar taxaties voor ASML, "maar we denken dat 33 miljard euro aan omzet in 2025 eenvoudig kan worden gerealiseerd".

ASMI zal volgens Qiu minder last hebben van de lagere investeringen door Intel en China dan sectorgenoten, "aangezien ALD nog altijd in een opstartfase zit". Ook denkt de analist niet dat Intel de ontwikkeling van zijn 18A-chip heeft gestaakt.

Het aandeel ASML sloot dinsdag op 741,80 euro en ASMI op 581,60 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!