vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Flow Traders profiteert van volatiliteit
Beeld: Flow Traders

Flow Traders profiteert van volatiliteit

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes op de aandelenmarkten zijn in het derde kwartaal verbeterd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, maar daalden wel ten opzichte van het tweede kwartaal. Dit meldde flitshandelaar Flow Traders donderdag nabeurs in een update voorafgaand aan de stille periode van het bedrijf.

De volatiliteit nam in het derde kwartaal toe, zowel op kwartaal- als op jaarbasis en daar kon Flow Traders van profiteren, zei het bedrijf.

Ook bij de vastrentende waarden waren de volumes beter vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden, maar daalden de volumes vergeleken met het voorgaande kwartaal, terwijl de volatiliteit op jaarbasis daalde maar op kwartaalbasis juist verbeterde.

Bij Digitale Activa verbeterden de handelsvolumes in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden en de drie maanden ervoor, terwijl de volatiliteit op jaarbasis verbeterde, maar op kwartaalbasis afnam.

De verbetering van de handelsvolumes en volatiliteit in de periode heeft positief bijgedragen aan het netto handelsinkomen van Flow Traders in het derde kwartaal in alle beleggingscategorieën, zowel op jaarbasis als ten opzichte van de drie maanden ervoor, aldus het bedrijf.

Wat de kosten betreft zijn de vaste bedrijfskosten in het kwartaal in lijn met de vooruitzichten.

Flow Traders komt op 31 oktober met de resultaten over het derde kwartaal.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!