vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Amerikaanse justitie onderzoekt Super Micro Computer
Beeld: ABM Financial News

Amerikaanse justitie onderzoekt Super Micro Computer

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van Super Micro Computer verloren donderdag ruim 13 procent in New York nadat The Wall Street Journal meldde dat het bedrijf wordt onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Justitie na een kritisch rapport van een activistisch short-selling bedrijf.

De zakenkrant meldde op basis van bronnen dat het onderzoek naar Super Micro Computer zich in een vroeg stadium bevindt en dat een aanklager van het openbaar ministerie in San Francisco contact heeft opgenomen met mensen die mogelijk over relevante informatie beschikken. 

Volgens The Wall Street Journal gaat het om informatie die in verband staat met een voormalige werknemer die Super Micro Computer beschuldigde van boekhoudkundige overtredingen en in april van dit jaar een klokkenluidersrechtszaak aanspande.

Een woordvoerder van Super Micro Computer wilde tegenover The Wall Street Journal geen reactie geven en ook een woordvoerder van het kantoor van de openbare aanklager weigerde commentaar aan de zakenkrant.

Vorige maand kwam Hindenburg Research met de beschuldiging dat Super Micro Computer heeft geknoeid met zijn cijfers. 

"Vers bewijs van manipulatie van de cijfers, zelfverrijking en ontwijking van sancties", zo schreef destijds Hindenburg op X.

In 2018 verloor Super Micro Computer al eens tijdelijk zijn notering aan de Nasdaq, omdat het niet tijdig cijfers aanleverde.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!