vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Wall Street koerst af op lager slot
Beeld: ABM Financial News

Wall Street koerst af op lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag lager met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 5.717,39 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent op 41.911,93 punten en de Nasdaq noteerde vlak op 18.074,03 punten.

Intussen kijkt de markt al weer uit naar de Amerikaanse PCE-inflatiecijfers, die vrijdag verschijnen. Met name  de PCE-index voor de kerninflatie is een belangrijke indicator voor het monetaire beleid van de Federal Reserve.

Volgens ING is er een grotere kans op meer renteverlagingen door de Fed, na de tegenvallende Amerikaanse vertrouwenscijfers van dinsdag. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 105,6 in augustus naar 98,7 deze maand. Er was vooraf gerekend op een index van 104,0 voor september. 

De markt prijst voor het einde van dit jaar nog bijna 80 basispunten aan renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank in, zei ING.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag 4 basispunten hoger op 3,781 procent, terwijl de tweejaarsrente 2 basispunsten steeg tot 3,547 procent.

Op macro economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gestegen met 11 procent. De marktindex steeg van 266,8 naar 296,1.

Het aantal verkochte eengezinswoningen in de VS is in augustus op maandbasis gedaald met 4,7 procent tot 716.000 stuks, terwijl de gemiddelde prijs daalde van 508.200 naar 492.700.

WTI-olie werd woensdag 2,8 procent goedkoper op 69,57 dollar per vat. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1136. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1212 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1180 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een viertal publicaties op de agenda. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, de orders duurzame goederen en economische groeicijfers. De aanstaande woningverkopen verschijnen lager op de dag.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse notering van SAP daalde 3,0 procent, na berichten dat er een gerechtelijk onderzoek naar de Duitse softwareontwikkelaar loopt in de Verenigde Staten in verband met mogelijke prijsafspraken. 

Google heeft een klacht over Microsoft ingediend bij de toezichthouder in Europa. Volgens Google misbruikt Microsoft zijn dominante positie in zakelijke software, waarmee het klanten dwingt om gebruik te maken van cloud platform Azure. Moederbedrijf Alphabet daalde 0,1 procent. Microsoft steeg 0,7 procent.

Micron steeg 1,1 procent. Het bedrijf opent vandaag de boeken. Wall Street verwacht een kwartaalwinst van 0,82 dollar per aandeel op een omzet van 7,65 miljard dollar. 

Chinese aandelen met een notering op Wall Street deden voorbeurs een stap terug, na de forse koerswinsten op dinsdag. Toen profiteerde de aandelen van een groot steunpakket in China. JD.com verloor 1,8 procent, nadat het aandeel dinsdag nog bijna 14 procent won. Alibaba gaf 1,2 procent aan waarde prijs. Dinsdag steeg Alibaba nog krap acht procent.

Ford en General Motors leverden tot 5,5 procent in, na een negatief rapport van Morgan Stanley, waarin het advies voor Ford van Overwogen naar Gelijkgewogen ging. Het advies voor General Motors ging van Gelijkgewogen naar Onderwogen. 

KB Home kwam met kwartaalcijfers die op winstvlak tegenvielen. De omzet steeg in het derde kwartaal met 10 procent en overtrof daarmee wel nipt de verwachtingen. De huizenbouwer gaf bovendien een zwakke outlook af. Het aandeel verloor 5,5 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!