vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Europese beurzen lager gesloten
Beeld: EC

Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten, terwijl beleggers al uitkijken naar de Amerikaanse PCE-inlfatiecijfers, die vrijdag verschijnen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 519,14 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,4 procent op 18.918,50 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,5 procent op 7.565,62 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent lager op 8.268,70 punten.

Na de enorme renteverlaging van de Federal Reserve, is er nu de onzekerheid over hoeveel en hoe snel de Amerikaanse rente vanaf hier zal dalen.

"De onzekerheid rond het macro-scenario blijft hoog en markten zoeken naar meer inzicht in de data die binnenkomen", zei ING.

Riksbank heeft woensdag de Zweedse rente met 25 basispunten verlaagd naar 3,25 procent, terwijl de Tsjechische centrale bank de rente met eveneens 25 basispunten verlaagde tot 4,25 procent. De Chinese centrale bank verlaagde woensdag zijn eenjarige rente van 2,3 naar 2,0 procent.

Brent-olie werd woensdag 1,0 procent goedkoper op 73,77 dollar per vat. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1157. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1179 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1180 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Commerzbank ziet zijn CEO Manfred Knof vertrekken, terwijl UniCredit poogt de Duitse bank over te nemen, waar de Duitse overheid, die nog een fors belang heeft in Commerzbank sinds de kredietcrisis, zich tegen verzet. CFO Bettina Orlopp neemt het stokje over. Het aandeel sloot uiteindelijk 0,8 procent hoger.

Rio Tinto wil zijn de marge op aluminium verhogen, door kosten te verlagen, meer te recyclen en goedkopere hernieuwbare energie te gebruiken. Het aandeel won 0,6 procent.

In Frankfurt steeg Siemens Healthineers 4,4 procent, Siemens Energy won 1,8 procent en Siemens noteerde 1,3 procent hoger.

BMW daalde 3,2 procent, Mercedes Benz noteerde 1,9 procent lager en Volkswagen verloor 1,2 procent.

In Parijs verloor autobouwer Stellantis 1,6 procent. TotalEnergies daalde met 1,9 procent, terwijl Teleperformance 4,0 procent steeg.

Exor daalde in Amsterdam met 0,9 procent, na een halfjaarupdate dinsdagavond.

In Brussel ging Melexis met 4,6 procent onderuit na een adviesverlaging van Kepler Cheuvreux.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 vlak op 5.733,01 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!