vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Koersdruk SAP om mogelijke prijsafspraken VS
Beeld: ABM Financial News

Koersdruk SAP om mogelijke prijsafspraken VS

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel SAP daalde woensdag na berichten dat er een gerechtelijk onderzoek naar de Duitse softwareontwikkelaar loopt in de Verenigde Staten.

Behalve SAP zijn ook het niet-beursgenoteerde Carahsoft Technology en Accenture doelwit van het onderzoek van het Amerikaanse ministerie van justitie. Er wordt onderzocht of deze bedrijven hebben samengewerkt om te hoge rekeningen te sturen aan overheidsinstanties, meldde persbureau Bloomberg.

Het persbureau zegt zich te baseren op stukken van de rechtbank in Baltimore.

SAP gaf geen commentaar aan Bloomberg, terwijl Accenture zei mee te werken aan het niet-strafrechtelijke onderzoek en Carahsoft liet weten dat het onderzoek een bedrijf betreft waarmee Carahsoft in het verleden samenwerkte.

SAP noteerde woensdag 3 procent lager in Frankfurt. Het aandeel steeg eerder dit jaar 50 procent op het vertrouwen van beleggers in de AI-hype en in hogere winsten na een aangekondigde banenreductie.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!