vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Nauwelijks beweging op Europese beurzen
Beeld: Deutsche Börse AG

Nauwelijks beweging op Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag rond het middaguur min of meer vlak, onder invloed van zwakke economische cijfers uit de Verenigde Staten en ondanks nieuwe stimuleringsmaatregelen uit China.

De brede Stoxx Europe 600 index daalde fractioneel tot 519,47 punten, de Duitse DAX daalde 0,4 procent tot 18.914 punten de CAC 40 daalde 0,3 procent in Parijs. De Britse FTSE 100 steeg 0,3 procent in Londen tot 8.305 punten. 

Beleggers wachten al op het PCE-inflatiecijfer vrijdag uit Amerika. Het blijft onzeker hoe snel de Fed de rente verder zal dalen na de verlaging met 50 basispunten van vorige week, volgens ING. "De markten zoeken meer inzicht."

Volgens analisten van SEB verwerken beleggers vandaag nog een tegenvallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen van dinsdag. De markt houdt er nu in toenemende mate rekening mee dat de Amerikaanse centrale bank ook in november de rente met 50 basispunten verlaagt.

Ondertussen verlaagden zowel de Chinese als de Zweedse centrale bank vanochtend de rentes. In Zweden ging de rente met 25 basispunten omlaag. "Maar een verlaging van 50 basispunten was vooraf ook niet uitgesloten", aldus SEB.

De Chinese renteverlaging gaf vanochtend opnieuw vleugels aan de Aziatische aandelenmarkten, nadat op dinsdag al flinke winsten werden geboekt. Ditmaal werd een eenjarige rente verlaagd van 2,3 naar 2,0 procent.

"Eindelijk lijken de beleidsmakers ervan overtuigd dat er serieuze maatregelen nodig zijn om de Chinese economie op gang te helpen. We verwachten dat er nog meer maatregelen zullen volgen", zei investment manager Simon Wiersma van ING.  

Economische nieuws komt woensdag verder van nieuwe woningverkopen in de VS en de ontwikkeling van de Amerikaanse olievoorraden.   

De prijs voor een vat WTI daalde met 0,7 procent tot 71,04 dollar. Een vat Brent-olie werd ook 0,7 procent goedkoper, op 74,68 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1185. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1176 op de borden. De euro kan terrein winnen door de stimulering in China, volgens MUFG Bank.

Bedrijfsnieuws

Commerzbank ziet zijn CEO Manfred Knof vertrekken, terwijl UniCredit poogt de Duitse bank over te nemen, waar de Duitse overheid, die nog een fors belang heeft in Commerzbank sinds de kredietcrisis, zich tegen verzet. CFO Bettina Orlopp neemt het stokje over. Het aandeel daalde met 0,2 procent.

Rio Tinto wil zijn de marge op aluminium verhogen, door kosten te verlagen, meer te recyclen en goedkopere hernieuwbare energie te gebruiken. Het aandeel won 0,8 procent. 

Siemens was een sterke stijger in Frankfurt, evenals Siemens Energy. Volkswagen, BMW en Mercedes deden juist een stap terug.

In Parijs won Teleperfomance 2,6 procent.

Exor steeg in Amsterdam met 1,0 procent, na een halfjaarupdate dinsdagavond. In Brussel ging Melexis met 5,1 procent onderuit na een adviesverlaging van Kepler Cheuvreux.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoeten. Futures op de S&P500-index noteren vrijwel ongwwijzigd.  

Wall Street sloot dinsdag hoger. De S&P steeg 0,25 procent tot 5.732,93 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,56 procent tot 18.074,52 punten. De Dow Jones-index, die maandag een nieuwe record boekte, net als de S&P500, eindigde 0,2 procent hoger op 42.208,22 punten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!