vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Valuta: euro kan verder aantrekken
Beeld: ABM Financial News

Valuta: euro kan verder aantrekken

(ABM FN-Dow Jones) De euro kan verder stijgen, profiterend van de Chinese steunmaatregelen die de afgelopen dagen werden aangekondigd. De Europese Centrale Bank zal bovendien niet geneigd zijn om het tempo van renteverlagingen op te schroeven. Dit stelden analisten van MUFG Bank woensdag.

"Het toegenomen optimisme over de mondiale groei helpt en de steunmaatregelen van China dragen bij aan het verkoopmomentum in de dollar", aldus analist Derek Halpenny van MUFG.

De marktverwachtingen voor een renteverlaging in oktober door de Europese Centrale Bank nemen toe, maar de centrale bank zal vermoedelijk terughoudend blijven ondanks de zwakkere groei, denkt MUFG.

Het muntpaar euro/dollar steeg woensdag tot 1,1187.

De euro/pond steeg met 0,4 procent tot 0,8367. Er staan weinig spannende cijfers in het Verenigd Koninkrijk op de agenda voor deze week, waarmee beleggers vooral uitkijken naar de PCE-inflatie uit de VS op vrijdag.

Na de renteverlaging van 50 basispunten door de Federal Reserve vorige week, blijft de onzekerheid over het tempo waarin de centrale bank verder zal verlagen. "Onzekerheid over het macro-economische klimaat blijft hoog en beleggers zoeken naar meer duidelijkheid in de komende macrocijfers", aldus strategen van ING.

De Zweedse kroon daalde nog wat verder vanochtend, nadat Riksbank een renteverlaging van 25 basispunten doorvoerde. Bovendien verwacht de centrale bank de rentes in een hoger tempo dan verwacht te verlagen. Dit jaar lijken er nog twee verlagingen te komen. En in de eerste helft van 2025 volgen er vermoedelijk nog een of twee verlagingen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!