vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
KBC Securities zet KPN op de kooplijst
Beeld: ABM Financial News

KBC Securities zet KPN op de kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities is begonnen met het volgen van KPN met een koopaanbeveling en een koersdoel van 4,20 euro. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport.

De Nederlandse telecommarkt heeft te maken met prijs- en promotiedruk op het vlak van breedband, maar "de markt blijft als geheel rationeel".

De analisten maken zich niet veel zorgen, omdat de balansen van concurrenten van KPN een hoge schuldenlast laten zien, en dat laat weinig ruimte voor agressieve prijscampagnes. 

En volgens KBC heeft KPN een structureel voordeel, omdat het de enige provider is die glasvezel op nationaal niveau uitrolt. En zodra die uitrol eind 2026 is voltooid, zal de vrije kasstroom van KPN significant verbeteren, aldus de analisten.

Het aandeel KPN steeg woensdag 1,7 procent naar 3,68 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!