vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Stijging intrinsieke waarde Exor blijft achter
Beeld: ABM Financial News

Stijging intrinsieke waarde Exor blijft achter

(ABM FN-Dow Jones) Exor heeft in de eerste helft van 2024 de intrinsieke waarde zien toenemen, maar deed het minder goed dan de aandelenbeurzen wereldwijd. Dit meldde de investeerder met een notering aan het Damrak dinsdag nabeurs.

De intrinsieke waarde van Exor bedroeg eind juni 38,3 miljard euro. Per aandeel was dat een stijging van 9 procent naar 178,46 euro. Daarmee deed de portefeuille het minder goed dan de MSCI World Index, die in dezelfde periode met 14 procent steeg. Vooral Ferrari, Philips, en Lingotto Funds droegen bij aan de waardestijging.

Exor heeft zijn grootste belangen in de autobouwers Ferrari en Stellantis.

Winstsprong

De nettowinst bedroeg 14,7 miljard euro, tegen 2,2 miljard euro een jaar eerder. Deze stijging was vooral toe te schrijven aan een eenmalige boekwinst van 12,15 miljard euro, die al bij de jaarcijfers werd aangekondigd. Dit komt omdat Exor sinds dit jaar de bedrijven in zijn portefeuille tegen 'fair value' moet waarderen, zoals de verslagregels voor investeringsmaatschappijen voorschrijven. 

De dividenden van bedrijven stegen van 825 miljoen naar 1,10 miljard euro.   

Exor heeft zijn aandeleninkoopprogramma grotendeels afgerond en zal de resterende 125 miljoen euro in de komende periode inkopen.

De nettoschuld van Exor daalde van 4,0 miljard euro op 1 januari naar 3,7 miljard euro per 30 juni.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!