vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Update: export ASML naar China liep terug in augustus
Beeld: ASML

Update: export ASML naar China liep terug in augustus

(ABM FN-Dow Jones) De import van Nederlandse lithografie-apparatuur door China is in augustus duidelijk afgenomen. Dit bleek uit onderzoek van Bank of America.

De import daalde in augustus met 43 procent op jaarbasis en zelfs met 64 procent op maandbasis, aldus de analisten.

In de eerste acht maanden van dit jaar ligt de import nog altijd 149 procent hoger dan in dezelfde periode in 2023, aldus Bank of America. Maar tot en met juli was dit nog 241 procent, "wat een vertraging indiceert", aldus de analisten van de Amerikaanse bank.

Doorgaans komt 95 procent van de Nederlandse export voor rekening van ASML, merkte Bank of America op.

China zal dit jaar volgens de bank 81 procent meer afnemen bij ASML, maar voor 2025 rekenen de analisten op een daling van 3 procent en in 2026 zal de afname vermoedelijk 13 procent zijn.

Bank of America heeft een koopadvies op ASML met een koersdoel van 1.064 euro. Het aandeel steeg dinsdag met 1,4 procent naar 728,00 euro.

Update: om te verduidelijken dat het om Chinese import gaat.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!