vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
ASML blijft favoriet van Citi
Beeld: ASML

ASML blijft favoriet van Citi

(ABM FN-Dow Jones) ASML viel deze zomer uit de gratie bij menig belegger, maar blijft het favoriete Europese techaandeel van Citi. Dit schreef analist Andrew Gardiner van de Amerikaanse zakenbank dinsdag in een rapport.

"Een lastige cyclus en het snijden in de investeringen door Intel, resulteerden in een lagere outlook voor de marktgroei in 2025", aldus Gardiner. "Maar ASML groeit nog altijd sneller dan sectorgenoten", merkte hij op. Dat is onder meer te danken aan klant TSMC.

Gardiner verlaagde dinsdag zijn omzetverwachting voor 2025 met 5 procent, maar zit nog altijd iets boven het midden van de door ASML afgegeven bandbreedte van 30 tot 40 miljard euro.

"En de vooruitzichten voor de lange termijn zijn nog altijd intact", meent Gardiner, "met opwaarts potentieel van AI".

De analist denkt dat een goed derde kwartaal, met 5,5 miljard euro aan nieuwe orders, en een positieve beleggersdag het sentiment rond het aandeel zullen doen verbeteren. De waardering is ook historisch laag, meent Gardiner, die een koersdoel van 1.150 euro hanteert.

Het aandeel ASML noteerde dinsdag 1,6 procent hoger op 729,60 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!