vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
UBS waardeert luxe-aandelen af
Beeld: ABM Financial News

UBS waardeert luxe-aandelen af

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft de koersdoelen voor enkele grote luxemerken verlaagd. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

Zo ging het koersdoel voor LVMH van 729 naar 660 euro en voor Hermes van 2.549 naar 2.390 euro. Voor Kering ging het koersdoel van 277 naar 227 euro. Het advies voor LVMH en Kering bleef Neutraal, waar de bank Hermes nog altijd koopwaardig vindt.

Het advies voor Moncler werd verlaagd van Kopen naar Neutraal met een koersdoel van 53,00 euro en voor Swatch werd het advies verlaagd naar Verkopen met een koersdoel van 126 Zwitserse frank.

Maandag kwam Bank of America ook al met een serie afwaarderingen voor Europese luxe-aandelen.

De analisten van UBS zijn voorzichtiger geworden over een herstel van de luxemarkt in 2025 na een studiereis naar Azië. En dat is een risico voor de marges.

"De Chinese vraag is zo slecht als we hadden verwacht en een snel herstel is onwaarschijnlijk", aldus UBS. Wel beschouwen de analisten het segment sieraden als een winnaar.

LVMH steeg vanochtend toch 4,5 procent, net als Hermes, terwijl Kering er 5,5 procent op vooruit ging. Swatch won 2,7 procent en Moncler steeg met 1,8 procent. Vermoedelijk reageerden de aandelen positief op de aangekondigde stimuleringsmaatregelen van de People's Bank of China.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!