vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Heineken
Beeld: Heineken

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Heineken

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Heineken verlaagd van 100,00 naar 95,00 euro, maar handhaafde het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

UBS denkt dat de omzet in het derde kwartaal met 3,5 procent autonoom steeg, wat ruim minder is dan de consensus van 5,9 procent. De bank verwacht dan ook slechts een zeer minimale volumegroei dit kwartaal van 0,3 procent, waar analisten per saldo veel optimistischer zijn met een groei van 1,9 procent.

"Wij zijn voorzichtiger ten aanzien van de Europese horeca", aldus UBS. Ook rekent de bank nog altijd op zwakte in Vietnam en stevige concurrentie in Brazilië. In Mexico kampt Heineken op korte termijn met capaciteitstekorten, aldus de analisten.

Wel is het management van Heineken duidelijk dat het wil terugkeren naar een "superieure en gebalanceerde omzetgroei".

"We vinden het aandeel goedkoop", aldus de analisten. Maar om de koers omhoog te krijgen, is minder volatiliteit en een betere executie nodig, benadrukten zij.

Het aandeel Heineken daalde dinsdag met 1,3 procent naar 77,50 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!