vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Amerikaanse industrie krimpt harder
Beeld: ABM Financial News

Amerikaanse industrie krimpt harder

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse industrie is in september harder gekrompen, terwijl de dienstensector in dezelfde maand minder hard groeide. Dit bleek maandag uit voorlopige cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 47,9 in augustus naar 47,0 in september.

De index die de activiteit in de dienstensector weergeeft, daalde van 55,7 naar 55,4.

Daarmee kwam de samengestelde inkoopmanagersindex in september uit op 54,4, van 54,6 in augustus.

"De eerste onderzoeksindicatoren voor september wijzen op een economie die in een stevig tempo blijft groeien, zij het met een verzwakte verwerkende sector en een toenemende politieke onzekerheid die een aanzienlijke tegenwind vormen", zei Chris Williamson van S&P Global.

"Een heracceleratie van de inflatie wordt ondertussen ook gesignaleerd", volgens de econoom, wat suggereert dat de Fed haar inflatiedoelstelling in de gaten moet houden, terwijl wordt geprobeerd om de economische opleving vast te houden, aldus Williamson.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!