vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
UniCredit vergroot belang in Commerzbank tot 21 procent
Beeld: ABM Financial News

UniCredit vergroot belang in Commerzbank tot 21 procent

(ABM FN-Dow Jones) UniCredit heeft het belang in Commerzbank verder vergroot. Dit meldde de Italiaanse bank maandag in een persbericht.

Er werden financiële instrumenten gekocht op circa 11,5 procent van de aandelen van Commerzbank, waardoor het belang van de Italiaanse bank van circa 9 procent tot circa 21 procent stijgt. 

De fysieke levering van de aandelen kan pas plaatsvinden na verkrijging van de benodigde goedkeuringen van toezichthouders, stelde UniCredit.

De stap is opvallend, nadat de Duitse regering afgelopen weekend bekendmaakte dat het zijn plannen om het overheidsbelang in Commerzbank verder te verkleinen in de ijskast zet. Eerder verkocht de overheid een deel van zijn belang aan UniCredit. De resterende 12 procent is voorlopig even niet te koop, meldde het Duitse agentschap van financiën.

UniCredit kondigde op 11 september aan dat het een aanvraag heeft ingediend om zijn belang te mogen vergroten tot meer dan 10 procent en maximaal 29,9 procent.

De Italiaanse bank voegt daar aan toe dat de economische blootstelling grotendeels is afgedekt, zodat de bank geheel flexibel is om zijn aandelenbelang hetzij te behouden, te verkopen met een beperkt neerwaarts risico, of verder te vergroten.

Wat er zal gebeuren, hangt af van gesprekken met Commerzbank en de bredere belanghebbenden in Duitsland. 

Volgens UniCredit kan er een flinke hoeveelheid waarde worden ontsloten in Commerzbank, zelfstandig of in een fusie met UniCredit, wat gunstig is voor Duitsland en de belanghebbenden van de bank. Maar daarvoor zijn wel stappen nodig, zoals ook is gebeurd bij UniCredit, betogen de Italianen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!