vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
BNP Paribas neemt Duitse private bank van HSBC over
Beeld: ABM Financial News

BNP Paribas neemt Duitse private bank van HSBC over

(ABM FN-Dow Jones) BNP Paribas neemt de private banking-activiteiten van HSBC in Duitsland over, om zo een leidende positie te verwerven in dat land met zijn onderdeel Wealth Management. Dat maakte de Franse bank maandag bekend, zonder financiële details te geven.

Duitsland biedt een sterk groeipotentieel voor vermogensbeheer, vooral bij middelgrote en kleine bedrijven en in het segment ondernemers en families, volgens de Franse bank.

De private banking-activiteiten van HSBC zijn sterk gericht op rijke en extreem rijke personen, of High Net Worth en Ultra High Net Worth in bankiersjargon, en daarnaast op de regio Noordrijn-Westfalen. Dat "past perfect" bij de plannen van BNP, stelde de Franse bank.

BNP wil het beheerd vermogen in Duitsland laten stijgen tot meer dan 40 miljard euro. Wereldwijd heeft BNP Paribas Wealth Management 446 miljard euro aan vermogen onder beheer en is daarmee naar eigen zeggen de grootste private bank in de eurozone.

De afronding van de deal wordt verwacht in de tweede helft van 2025, na goedkeuring door de toezichthouders. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!