vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Nederlandse economie in tweede kwartaal met 1% gegroeid
Beeld: ABM Financial News

Nederlandse economie in tweede kwartaal met 1% gegroeid

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal gegroeid. Dit bevestigde het Centraal Bureau voor de Statistiek in zijn tweede berekening van het bruto binnenlands product.

Het Nederlandse bbp groeide met 1,0 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. De eerste berekening, die op 14 augustus werd gepubliceerd, kwam daar ook al op uit.

Ook het totaalbeeld bleef hetzelfde: de groei was vooral toe te schrijven aan de goederenexport, terwijl de investeringen en overheidsbestedingen een positieve bijdrage leverden. De stijging van de export hangt samen met de groei van de industrie, aldus het CBS.

Vergeleken met het tweede kwartaal van 2023 groeide de Nederlandse economie met 0,8 procent. Ook dit cijfer bleef gelijk aan de eerste raming.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!