vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Prijzen koopwoningen Nederland blijven stijgen
Beeld: ABM Financial News

Prijzen koopwoningen Nederland blijven stijgen

(ABM FN-Dow Jones) De prijzen voor bestaande koopwoningen in Nederland bleven in augustus sterk stijgen, maar op maandbasis lijkt de stijging voorzichtig te vertragen. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

In augustus lagen de prijzen voor koopwoningen 11,2 procent hoger dan in dezelfde periode in 2023. Die stijging is groter dan de 10,6 procent in juli en daarmee de grootste in twee jaar.

Ten opzichte van de voorgaande maand stegen de prijzen in augustus met 1,1 procent, aldus het CBS. In juli was dat nog 1,4 procent.

De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juli 2022 een piek. Daarna daalde de prijsindex enige tijd, maar sinds juni 2023 stijgen de prijzen van koopwoningen weer. In juli 2024 lagen de prijzen gemiddeld 5,7 procent hoger dan bij de vorige piek in juli 2022.

Het Kadaster registreerde in augustus 17.915 woningtransacties. Dat is ruim 12 procent meer dan een jaar eerder. In juli nam het aantal transacties met een kwart toe.

In de eerste acht maanden van 2024 zijn 128.908 woningen verkocht, ruim 11 procent meer dan een jaar eerder.  

De gemiddelde transactieprijs voor een bestaande koopwoning  was in augustus 466.207 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!