vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Rustige week in verschiet
Beeld: ABM Financial News

Rustige week in verschiet

(ABM FN-Dow Jones) Aankomende week is het rustig, nu de halfjaarcijfers achter de rug zijn en de centrale banken hun rentebesluiten hebben genomen, maar er komen wel wat macrocijfers naar buiten, waaronder Amerikaanse inflatiecijfers.

Ageas organiseert maandag een beleggersdag en CTP doet dit woensdag. Ekopak opent maandag de boeken in Brussel. Verder zijn er vanuit de VS cijfers van Micron op woensdag en donderdag openen H&M en BlackBerry de boeken.

Nadat onder meer de Federal Reserve, de Bank of England en de Bank of Japan afgelopen week met rentebesluiten kwamen, is het komende week de beurt aan de centrale banken van Australië, Zweden en Zwitserland.

Op macro-economisch vlak zijn er maandag de voorlopige inkoopmanagersindices uit Europa, het Verenigd Koninkrijk en de VS, naast de Chicago Fed-index.

Dinsdag staan de Duitse Ifo-index en de Case Shiller huizenprijzen op de rol, een dag later gevolgd door de Amerikaanse nieuwe woningverkopen en op donderdag de aanstaande woningverkopen.

Op donderdag zijn er ook definitieve data over de Amerikaanse economie over het tweede kwartaal en de orders voor duurzame goederen.

Op vrijdag zal de aandacht uitgaan naar de persoonlijke bestedingen en de PCE-inflatie over augustus. De zogeheten PCE-index voor de kerninflatie, een belangrijke indicator voor het monetaire beleid van de Federal Reserve, kwam in juli nog uit op 2,6 procent, gelijk aan een maand eerder. Ook staat het consumentenvertrouwen berekend door de Universiteit van Michigan geagendeerd en de Franse inflatie. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!