vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Johnson & Johnson vraagt opnieuw faillissement aan voor talkpoedertak
Beeld: ABM Financial News

Johnson & Johnson vraagt opnieuw faillissement aan voor talkpoedertak

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft voor de derde keer in een paar jaar tijd een zogeheten Chapter 11-faillissement aangevraagd in de Verenigde Staten voor zijn talkpoederactiviteiten, in een hernieuwde poging hiermee een einde te maken aan de slepende rechtszaken rondom de babypoederproducten, die kanker zouden veroorzaken.

J&J diende in 2021 zijn eerste faillissementsverzoek in, destijds in North Carolina en probeerde dat vorig jaar opnieuw in New Jersey. Ditmaal heeft J&J het verzoek ingediend bij een rechtbank in Texas. Die aanvraag maakt automatisch een einde aan de meer dan 62.000 rechtszaken die lopen bij rechtbanken in heel de VS en biedt het bedrijf de mogelijkheid om die claims collectief op te lossen.

J&J probeert al maanden om steun op te bouwen voor een miljardenschikking voor claims dat zijn babypoeder kankerverwekkende asbest bevatte. Het bedrijf heeft altijd ontkend dat zijn talkproducten onveilig zijn.

Als het plan wordt goedgekeurd door de faillissementsrechtbank, worden alle huidige en toekomstige rechtszaken opgelost. Zelfs eisers die de schikking van J&J hebben afgewezen, zouden gebonden zijn aan de voorwaarden en dat geldt ook voor toekomstige eisers, die nu nog niet ziek zijn, maar dat in de toekomst mogelijk wel worden.

Bij de nieuwe Chapter 11-aanvraag wordt wederom getest of financieel gezonde bedrijven zoals J&J deze specifieke faillissementsaanvraag kunnen gebruiken om juridische problemen op te lossen die voortkomen uit vermeende gevaarlijke of gebrekkige producten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!