vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Media: Brussel richt pijlen opnieuw op Google
Beeld: ABM Financial News

Media: Brussel richt pijlen opnieuw op Google

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie bereidt een formele aanklacht voor tegen Google, gericht op de manier waarop het bedrijf rivaliserende productresultaten weergeeft in zijn verschillende zoekservices, zoals Google Flights en Google Hotels. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdagavond op basis van bronnen. 

De voorlopige bevindingen van de toezichthouder van de Europese Unie worden mogelijk voor het einde van oktober bekendgemaakt, volgens de ingewijden.

De advocaten van Google hebben deze week achter gesloten deuren vergaderd met ambtenaren van de Commissie in een poging de zorgen van de Europese waakhond weg te nemen. Eén voorstel van het bedrijf omvat de introductie van een nieuw ontwerp in de zoektabbladen van Google, dat gebruikers de optie zou geven om te navigeren naar alternatieve zoekplatforms of directe leveranciers zoals hotelwebsites en luchtvaartmaatschappijen, aldus Bloomberg.

Een woordvoerder van Google zei tegen het persbureau dat het bedrijf heeft geprobeerd om een balans te vinden tussen de behoeften van verschillende soorten websites, met respect voor de keuze van gebruikers. Vanuit Brussel kwam geen reactie op het bericht van Bloomberg.

Een definitieve beslissing in de zaak wordt verwacht voor eind maart 2025. Indien de Commissie oordeelt dat Google de regels onder de Digital Markets Act inderdaad overtreedt, dreigen hoge boetes die kunnen oplopen tot 10 procent van de wereldwijde jaaromzet.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!