vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: september betere maand voor Adyen
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: september betere maand voor Adyen

(ABM FN-Dow Jones) Volgens de analisten duiden cijfers over het internetverkeer van begin september op verbetering. Daarbij wordt de vergelijkingsbasis ook gunstiger. 

Qua winstvooruitzichten zijn de analisten overwegend positief en mikken ze voor 2024 op een groei van het betalingsvolume met 41 procent tot 1,37 biljoen euro. Dat is 1 procent hoger dan de consensus van 40 procent en 1,35 biljoen euro.

In de eerste zes maanden lag het verwerkte betaalvolume op bijna 620 miljard euro, goed voor een groei van 45 procent.

Jefferies ziet de netto-omzet van Adyen in 2024 met 22 procent stijgen tot 1,98 miljard euro, in lijn met de consensus. Hiervan was in de eerste zes maanden al 913 miljoen gerealiseerd.

De EBITDA wordt geschat op 945 miljoen euro en de marge op 47,7 procent. Dit is 1 procent lager dan de consensus en een ruime verdubbeling van de 423 miljoen euro in de eerste jaarhelft. 

Ten slotte verwachten de analisten van Jefferies een vrije kasstroom van 816 miljoen euro, ofwel een stijging van 28 procent, waarbij de consensus uitgaat van een groei van 35 procent tot 866 miljoen euro.

Adyen zal op 7 november een update over het derde kwartaal publiceren.

Jefferies handhaafde het koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 1.695,00 euro.

Het aandeel Adyen noteerde vrijdag min of meer onveranderd op 1.396,20 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!