vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Meulman en Niessen groter in Vastned
Beeld: ABM Financial News

Meulman en Niessen groter in Vastned

(ABM FN-Dow Jones) Bert Meulman en Jan Niessen hebben hun belangen in Vastned verder uitgebreid. Dit bleek vrijdag uit meldingen bij de AFM.

Meulman meldde een belang van 9,74 procent. De vorige melding, in oktober 2023, liet nog een belang zien van 8,46 procent. Bij Niessen steeg het belang van 3,01 naar 4,28 procent.

Ook ICAMAP Real Estate Securities Fund meldde een verhoging van het belang in Vastned. Hier ging het om een verhoging van 3,71 procent naar 4,04 procent.

Op 25 oktober meldden Meulman, Jan Niessen, ICAMAP Real Estate Securities Fund en Jan Gerard de Jonge, dat zij samen optrekken en dat zij een 'duurzaam gemeenschappelijk stembeleid' hebben afgesproken.

"Ik ken de andere investeerders […] en we steunen met onze samenwerking het beleid van de directie en de raad van commissarissen van Vastned", zei Meulman destijds in een reactie op vragen van ABM Financial News.

"Die steun achten we nodig omdat Vastned wat panden gaat verkopen en haar schuld wil verlagen. Door vooraf steun uit te spreken, hopen we dat het verkoopproces sneller gaat. We willen dat graag, omdat de verkoop naar onze mening een betere optie is dan wat meer geld lenen, want de rente is relatief hoog", voegde Meulman daaraan toe.

De Jonge meldde in oktober 2023 een belang van 1,66 procent in Vastned. Dit was de eerste en tevens laatste melding van De Jonge in het register van de AFM.

Dit jaar is het aandeel Vastned met iets meer dan 14 procent gestegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!