vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Olieprijzen toch weer hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijzen toch weer hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) Nadat woensdag nog de prijs voor een vat ruwe olie lager was gesloten, werd er vandaag toch weer koerswinst gerealiseerd te midden van oplopende spanningen in het Midden-Oosten.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,5 procent hoger op 71,95 dollar.

Donderdag werd na wikken en wegen toch positief gereageerd door beleggers op de grote renteverlaging in de VS en was het “risk on”. Dit hielp ook de olieprijzen waarbij beleggers erop gokken dat Jerome Powell een recessie kan voorkomen, wat de vraag ten goede zou moeten komen.

“De futures op ruwe olie stijgen samen met de risicobereidheid op de markten na de renteverlaging van de Fed met een half procentpunt. De aanvankelijke euforie werd woensdag nog getemperd door het idee dat de verlaging zou kunnen betekenen dat de Fed problemen ziet met de wereldeconomie, aldus Phil Flynn van de Price Futures Group in een rapport. Maar uiteindelijk zal de verlaging positief zijn voor aandelen, grondstoffen en vooral olie", voegt hij eraan toe

In het Midden-Oosten lopen de spanningen ook weer verder op. Beleggers waren gespitst op nieuwe ontwikkelingen nadat walkietalkies van de Libanese gewapende groep Hezbollah woensdag ontploften, na soortgelijke explosies van piepers de dag ervoor.

Zo voerden Israëlische gevechtsvliegtuigen en artillerie donderdag aanvallen uit op Hezbollah in Zuid-Libanon. Vooralsnog is de olietoevoer nog niet in gevaar gekomen, maar de dreiging van OPEC lid Iran om te interveniëren hangt nog steeds boven de markt en kan de ontwikkelingen drastisch veranderen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!