vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Leidende indicatoren VS blijven dalen
Beeld: ABM Financial News

Leidende indicatoren VS blijven dalen

(ABM FN-Dow Jones) De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in augustus verder gedaald. Dit meldde The Conference Board donderdag.

De Leading Economic Index daalde afgelopen maand met 0,2 procent tot 100,2, na een daling van 0,6 procent in juli. Afgezien van een korte opleving in februari, dalen de leidende indicatoren al meer dan twee jaar.

Justyna Zabinska-La Monica van The Conference Board wees naast de nieuwe orders, die op hun laagste niveau sinds mei 2023 noteerden, ook op de negatieve rentespread, aanhoudend sombere consumentenverwachtingen over de toekomstige bedrijfsomstandigheden en lagere aandelenkoersen na het tumult op de financiële markten begin augustus.

"Over het geheel genomen bleef het LEI wijzen op tegenwind voor de economische groei in de toekomst", aldus Zabinska-La Monica.

De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!