vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Arcadis helpt Heineken uitstoot verminderen
Beeld: ABM Financial News

Arcadis helpt Heineken uitstoot verminderen

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft Arcadis, NIRAS en RoyalHaskoningDHV ingeschakeld om de bierbrouwer te helpen met zijn doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen naar nul in 2030. Dat maakte Arcadis donderdag bekend.

De bierbrouwer focust zich op het verlagen van de hoeveelheid energie die nodig is om het bier te produceren en ook op transitie naar hernieuwbare energie. 

Arcadis gaat eerst in landen waar het bedrijf goed vertegenwoordigd is, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, kansen in kaart brengen, zoals het installeren van zonnecellen en overstappen van gasketels naar warmtepompen.

In samenwerking met Honeywell zal Arcadis de gekozen oplossingen uitvoeren en twee jaar monitoren. Van de emissies die Heineken wil terugdringen komt 88 procent van de productie van dranken.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!