vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Accsys zet punt achter fabriek in het Britse Hull
Beeld: Accsys

Accsys zet punt achter fabriek in het Britse Hull

(ABM FN-Dow Jones) Accsys heeft besloten te stoppen met de bouw van een nieuwe Tricoya-fabriek in het Britse Hull. Dit maakte Accsys donderdag voorbeurs bekend.

De bouw was al lange tijd een hoofdpijndossier voor Accsys, met vertragingen en oplopende kosten.

Na een "grondige" evaluatie, heeft Accsys nu besloten dat het in het beste belang van de aandeelhouders is om te stoppen met de bouw.

"Dit is een moeilijke beslissing", zei CEO Jelena Arsic van Os in een toelichting. Maar zij is overtuigd dat het de juiste beslissing is.

Het besluit om te stoppen, brengt een laatste afschrijving van circa 20 miljoen euro met zich mee.

Accsys zal bij de komende halfjaarcijfers, over de eerste helft van het lopende gebroken boekjaar 2025, een 'cash cost' van 4,5 miljoen euro opnemen. Dat zijn kosten die Accsys moet maken voor het stopzetten en het beëindigen van de productie in de fabriek. Deze kosten komen bovenop de afschrijving, liet Accsys weten op vragen van ABM Financial News.

Update: om reactie Accsys toe te voegen. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!