vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Olieprijs sluit lager
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs sluit lager

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, te midden van oplopende spanningen in het Midden-Oosten.

Dinsdag liep de olieprijs op vanwege angst over een hernieuwde toename van de spanningen in het Midden-Oosten nadat duizenden piepers die werden gebruikt door agenten van de door Iran gesteunde Hezbollah ontploften in een aanval die de groep aan Israël toeschreef.

Marktvolgers merken echter op dat de richting van de olieprijs woensdag met name bepaald zal worden door "het richtinggevende signaal van de beleidsverklaring van de Fed en de daaropvolgende persconferentie van voorzitter Jerome Powell.

"Een meer bezorgde Fed zou kunnen bijdragen aan de perceptie van de toekomstige vraag en een hernieuwde verkoopgolf kunnen opwekken", zei analist Chris Weston van Pepperstone.

De Federal Reserve heeft de rente, zoals verwacht, met 50 basispunten verlaagd. De federal funds rate werd verlaagd naar een bandbreedte van 4,75 tot 5,00 procent.

Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 13 september zijn gedaald met 1,6 miljoen vaten tot 417,5 miljoen vaten. 

De benzinevoorraden stegen lichtjes met 0,1 miljoen vaten tot 221,6 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en diesel stegen met 0,1 miljoen vaten tot 125,1 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 92,8 naar 92,1 procent.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat al een stijging van de voorraden ruwe olie met 1,96 miljoen vaten, terwijl de voorraden benzine en distillaten, waaronder dieselbrandstof en stookolie, elk met 2,3 miljoen vaten stegen.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,28 dollar, ofwel 0,4 procent, lager op 70,91 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!