vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
AMG opent Duitse raffinaderij voor lithiumhydroxide
Beeld: ABM Financial News

AMG opent Duitse raffinaderij voor lithiumhydroxide

(ABM FN-Dow Jones) AMG Critical Materials heeft woensdag zijn lithiumhydroxideraffinaderij bij Bitterfeld in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt geopend. Dat maakte het bedrijf woensdagavond bekend.

Het gaat om de eerste van de vijf modules die gepland zijn voor deze locatie, waar lithiumhydroxide voor batterijen zal worden geproduceerd.

Een module heeft een jaarlijkse capaciteit van 20.000 ton per jaar, wat genoeg is voor batterijen voor circa een half miljoen elektrische auto's. Deze module is al uitverkocht, aldus AMG. 

In 2030 zou AMG 100.000 ton per jaar willen produceren, afhankelijk van de marktvraag. De nieuwste verwachting gaat uit van een totale Europese vraag van 700.000 ton in dat jaar, en als AMG dan de vijf modules gebouwd heeft, zou dat een marktaandeel van ongeveer 14 procent opleveren. De lithiumproductie is primair bedoeld voor Europese makers van autobatterijen.

"Met deze raffinaderij zetten wij de eerste stap, en leveren een beslissende bijdrage aan het zeker stellen van het aanbod van de cruciale grondstof lithium voor de industrie in Duitsland en Europa", zei CEO Heinz Schimmelbusch van AMG in een toelichting.  

Daarnaast ontwikkelt AMG technologie en materialen voor batterijen van de volgende generatie, samen met de belangrijkste spelers in de auto-industrie, stelde directeur Stefan Scherer van het Duitse dochterbedrijf AMG Lithium.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!