vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Aziatische beurzen wachten op Fed
Beeld: ABM Financial News

Aziatische beurzen wachten op Fed

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen koersten woensdagochtend overwegend lager, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. 

De Nikkei-index verloor 0,2 procent op 36.130,39 punten, terwijl de SSE Composite Index 0,5 procent prijsgaf. De beurzen in Hongkong en Zuid-Korea bleven gesloten in verband met een feestdag. 

Beleggers wereldwijd wachten op het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond. De kans op een renteverlaging met 50 basispunten door de Fed woensdag wordt inmiddels op 65 procent geschat door de markt. Zo niet, dan wordt het 25 basispunten, aldus beleggers. 

In het weekend was de becijferde kans op 50 basispunten nog zo'n 45 procent. Volgens valutastrateeg Francesco Pesole van ING proberen beleggers de Fed mogelijk te beïnvloeden door de kans op een renteverlaging met 50 basispunten hoger in te schatten.

"Meestal start een cyclus van renteverlaging met 50 basispunten, maar de economische omstandigheden zijn nu anders: er komt geen duidelijke recessie op ons afdenderen", stelde Yardeni Research.  

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag vlak tot licht hoger. De Europese beurzen lijken vanochtend een vlakke tot licht lagere opening tegemoet te gaan. 

Beleggers in Azië verwerkten vanochtend verder nog wat macrocijfers uit Japan. De machine-orders in Japan maakten in juli een pas op de plaats, na een daling in juni. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!