vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Valuta: dollar onder druk nu markt mikt op Fed-verlaging van 50 punten
Beeld: ABM Financial News

Valuta: dollar onder druk nu markt mikt op Fed-verlaging van 50 punten

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdagochtend licht hoger ten opzichte van de dollar en het muntpaar handhaafde zich daarmee ruim boven de 1,11, in aanloop naar de tweedaagse rentevergadering van de Federal Reserve die vandaag begint en morgenavond eindigt met het langverwachte rentebesluit en toelichting van Jerome Powell.

De kans op een renteverlaging van 50 basispunten is gestegen tot 67 procent, waar dat voor het weekend nog zo'n 45 procent was. Volgens valutastrateeg Francesco Pesole van ING proberen beleggers de Fed mogelijk te beïnvloeden door de kans op een renteverlaging met 50 basispunten hoger in te schatten. Dit is negatief voor de dollar, volgens de marktkenner.

"Met andere woorden, als de markten 50 basispunten inprijzen, zal de Fed eerder geneigd zijn om 50 basispunten te leveren", aldus Pesole.

Volgens de expert van ING zal de greenback moeite hebben om te herstellen, tenzij de Amerikaanse detailhandelscijfers die vanmiddag verschijnen sterk genoeg zijn en dus een renteverlaging van 50 basispunten niet rechtvaardigen.

De euro reageerde vanochtend beperkt op een zwakke ZEW-index. In september verslechterde de index die het economisch sentiment in Duitsland meet verder en bleef nog maar net boven de nulgrens. De index daalde van 19,2 tot 3,6, waar juist een beperkte daling tot 15,5 werd voorzien.

Maar dat de euro niet wegzakt na de data, is volgens Pesole geen verrassing.

Het sterke momentum van de Europese munt heeft volgens de valuta-analist al verschillende zorgwekkende macrodata van de eurozone doorstaan, en de ZEW bewijst alleen maar het algemene beeld dat de vooruitzichten voor Duitsland somber blijven.

De euro/dollar handelde tegen het einde van de ochtend fractioneel hoger op 1,1140.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!