vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: ING verlaagt koersdoel Brunel licht
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Brunel licht

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft dinsdag het koersdoel voor Brunel verlaagd van 15,50 naar 15,00 euro, maar met herhaling van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van analist Marc Zwartsenburg. 

De analist noemde de cijfers van Brunel over het tweede kwartaal "interessant", met aan de ene kant wat vertragingen bij projecten in Azië en aanhoudende zwakte in Duitsland, terwijl Brunel aan de andere kant een flinke verhoging van de conversieratio meldde met een "significante" kostenbesparing van 20 miljoen euro.

"Zelfs in een scenario waarin we uitgaan van een volle recessie in Duitsland, rekenen we nog altijd op een dubbelcijferige groei van de EBIT in 2025", aldus Zwartsenburg. 

Volgens de analist heeft de markt "een meer dan negatief scenario" ingeprijsd en wordt het aandeel flink lager gewaardeerd dan dat van sectorgenoten en aan de onderkant van de cyclus.

ING benadrukte dat de balans van Brunel sterk is en dat het bedrijf een "erg aantrekkelijk" dividend uitkeert met een rendement van 7,1 procent.

Het aandeel Brunel noteerde dinsdag 0,2 procent hoger op 8,41 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!