vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Adyen en Nayax creëren mondiale betaaldienst voor opladen auto's
Beeld: ABM Financial News

Adyen en Nayax creëren mondiale betaaldienst voor opladen auto's

(ABM FN-Dow Jones) Adyen neemt het betaalplatform en netwerk van Nayak voor het opladen van elektrische auto's op in zijn wereldwijde betaalplatform. Dat maakten de betaalbedrijven maandag bekend.

Hierdoor kan Nayax, dat een beursnotering heeft aan de Nasdaq, uitbreiden naar Latijns-Amerika en Azië en tegelijkertijd zijn operationele kosten aanzienlijk verlagen. Nayax telt wereldwijd 1.100 medewerkers en heeft meer dan 85.000 klanten.

De samenwerking draait rond de creatie van een mondiale omni-channel betaaldienst speciaal voor exploitanten van oplaadpunten voor elektrische auto's. Dit zal de eerste in zijn soort zijn, claimen de bedrijven, en zal binnenkort worden gelanceerd. 

“Adyen is verheugd om de krachten te bundelen met Nayax om het aanbod van het platform verder te stimuleren in de snelgroeiende verticale markten voor EV-laden en geautomatiseerde zelfbediening”, aldus Roelant Prins, Chief Commercial Officer bij Adyen. “Het helpen van Nayax bij het uitbouwen van zijn wereldwijde aanbod van financiële technologie zal een grote bijdrage leveren aan het stimuleren van de groei van het bedrijf en ons in staat stellen onze aanwezigheid te verdiepen in de sectoren waarin Nayax uitblinkt”, aldus Prins.

Het aandeel Adyen daalde maandag 0,9 procent en het aandeel Nayax sloot vrijdag nog 7,6 procent hoger.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!